Skriv ut
Kategori: Spel
Träffar: 493
Betyg: 4

Idag tittar vi på spelet Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game. Om ni tycker att namnet påminner om Legendary: A Marvel Deck Building game, så har ni helt rätt. Det här spelet använder samma grundstruktur som Legendary: Marvel-spelet. Det är ett deck building game, det är kooperativt och upplägget är väldigt likt på det hela taget. Istället för att dra skurkar som rör sig över staden, som i Marvel-spelet, så drar man här aliens som rör sig genom skeppet, och när de når ut till "huvudområdet" så börjar de anfalla spelarna.

Varje parti är ett scenario, där man ska klara av olika deluppdrag för att vinna spelet. I grund och botten så är det uppbyggt så att man spelar sig igenom filmerna, men man kan variera sig om man så vill.

Som karaktärer man använder sig av hittar vi de olika karaktärerna från filmerna (inklusive katten Jones), och de olika deluppdragen är situationer från filmerna. Spelet lyckas bra med att fånga stämningen i filmerna, och det kan vara ganska brutalt och dödligt.

Det blir ju oundvikligen en jämförelse med gårdagens spel, eftersom de bygger på samma plattform i grunden. Då tycker jag Alien-spelet funkar bättre för att fånga temat. Känslan av att alliensarna sakta närmar sig, det oundvikliga när man fått en facehugger osv.

Så, aliens-spelet fångar temat bättre, MEN... jag tycker fortfarande marvel-spelet är roligare (lite jäv här, gillar superhjältar mer än aliens). Det är mer och tydligare skillnad på karaktärerna, lite färgrikare lite.. roligare helt enkelt .

Så, om man tänker sig att de två skillnaderna tar ut varandra så får även Legendary Encounters: Alien en fyra. Definitivt ett bra spel, men i valet föredrar jag marvel-spelet. Det fungerar att spela även med mindre spelvana, men tror även där marvel är bättre.