Betyg: 5

Ett av de mest hypade spelen just nu är spelet Keyforge, från Fantasy Flight Games. Det är ett kortspel för två personer, designat av samma kille som designade Magic för drygt 20 år sedan. Målet är att man ska samla ihop bärnsten (amber) och med hjälp av sagda bärnsten smida tre stycken nycklar. Den som först har gjort det har vunnit spelet. Till sin hjälp har man varelser man skickar ut för att slåss och samla på sig saker, och besvärjelser som man kan kasta mot motståndaren osv.

Det som gör spelet lite speciellt är att alla lekar är unika. Så, köper du och en kompis var sin lek (för c.a en hundring) så är ni garanterade att de är olika.

Själva spelet sen är förhållandevis enkelt, och det finns en hel del eleganta lösningar jag uppskattar. Samtidigt kan ens kort kombineras på lite olika kluriga sätt, och man kan få kul kaskadeffekter när man spelar flera kort samtidigt. Spelet kan också vända ganska fort, och bara för att man halkar efter så är det inte kört.

Jag tycker det här är ett riktigt kul spel, och i spelkretsar har det exploderat. Det jag är osäker på är hur länge det kommer att hålla i sig. Finns det bärighet i sig, eller kommer man att tröttna snart. Det återstår att se.